Topp ti bildekk-anbefalinger for kjøp av bildekk.

tires5

Etter omfattende testing av Bridgestone ved hovedkvarteret i Italia, kunngjorde det ledende britiske bilmagasinet “Auto Express” i dag sine 16 store bildekk.

De fokuserer på dagens bestselgende 16-tommers dekk. En rekke enkle vurderinger ble utført i våte og tørre forhold. De ti beste merkene er:

1. Goodyear Hydra Gripp.

2. Fred Stein Sports 3.

3. Kontinental kontaktelementkontakt 2.

4. Michelin prioriterer HP.

5. Bridgestone Turanza ER300.

6. Unikt navn Yugang 1.

7. Toyo Proxes T1R.

8. Dunlop svarte raskt.

9. BFGoodrich G-Force-profil.

10. Max Victra MA-Z1.

Men bør du være forsiktig når du kjøper bildekk?

Å kjøpe flate bildekk vil spare deg for penger på kort sikt. Imidlertid slites dekk raskere og må byttes ut oftere med bedre kvalitet og dyrere alternativer.

En annen vurdering er om flatere dekk passer for kjøretøystypen din. Feil eller dårlig produserte bildekk vil påvirke bilens håndtering og øke drivstofforbruket. På sikt vil kostnadene øke.

Hvis du synes det er vanskelig å velge mellom to forskjellige dekkmerker, er det tre viktige faktorer du bør vurdere:

1. Bremseevne.

Det er ikke bare kvaliteten på bremsen som bestemmer stopphastigheten til en bil. Bildekk er en viktig faktor; noen dekk fungerer bedre under forskjellige kjøreforhold.

2. Slitebanemønster.

Utformingen av et mønsterdekk på et bildekk påvirker dens tette håndtering under våte og tørre forhold. Under våte forhold kan nivået være et problem, og forskjellige mønstre hjelper deg med å forhindre at dette skjer.

3. Dekkstøy.

Noen bildekk er roligere enn andre. Bruker du mye tid på å kjøre opp og ned på motorveien, er det en viktig faktor.

Den beste måten å kjøpe nye bildekk på er å besøke en uavhengig bildekkekspert, som Merityre.co.uk. De har eksperter som kan gi deg rettferdige råd om de beste dekkene basert på kjøretøyets krav og kjøreforhold.