Tips for vedlikehold av bildekk.

tires4

Dekk som andre komponenter trenger regelmessige inspeksjoner, og det er noen tjenester som må gjøres for å holde dekkene i god stand.

Når det gjelder vedlikehold av dekk.

Først! Du må vite hvordan du velger dine egne dekk. Fordi det er flere dekk enn du tror. For det første er det tre prisklasser for dekk, nemlig premiumdekk, mellomdekk og billige dekk. Rekkevidden avhenger av dekkets kvalitet. Når det gjelder kvalitet, ytelse, komfort, sikkerhet og drivstoffeffektivitet, er førsteklasses dekk førsteklasses. Dette dekket har mer kjørelengde enn andre dekk. Når prisen faller, synker kvaliteten. Imidlertid er alle dekkmerker som kommer inn på det europeiske markedet testet og må bestå og oppnå EU-sertifisering før de kan selges på det europeiske markedet. Så de er alle trygge. Men problemet er, hva kan du gjøre for å få maksimal kjørelengde fra dekket. Vel, det er noe du kan gjøre;

Hjulene er justert.

Når hjulene ikke er riktig justert, vil hjuljusteringen fullføres. Den kan justeres feil loddrett eller justeres horisontalt. Begge er dårlige for dekk, og ingen av dem er bra for biler. Feiljustering kan skade fjæringen og føre til mer alvorlige problemer. Men hvis hjulet er justert, vil dekket lide mest. Kvitring vil føre til ujevn slitasje. Ujevn slitasje kan føre til dekk svakhet, noe som betyr at sjansen for utblåsning eller punktering øker. Hvis dekkmønsteret er ujevnt, kan det føre til andre problemer, for eksempel redusert kontroll på våte veier, lengre bremselengder og tette svinger ved høye hastigheter. Derfor er det veldig viktig å holde styr på hjulene. Du kan bedømme når hjulet er plassert utenfor, for hvis det er, vil bilen begynne å trekke i en retning mens den opprettholder myk styring.

Periodisk inspeksjon.

Det er enkelt å sjekke dekkene dine regelmessig. Det er bare noen få ting du trenger å huske, og vil sikkert hjelpe deg å forbedre dekkens levetid og kjøretøyets ytelse. Her er noen viktige punkter;

Kontroller dekktrykket. Redusert trykk eller høyt trykk vil føre til utblåsninger, raskere slitasje og ubehagelig kjørekvalitet.
Vær oppmerksom på at dekktrykket kan reduseres eller øke på grunn av lufttetthet under forskjellige værforhold. Med utvidelsen av sommerluft og kompresjon om vinteren.
Hold bilrullen justert og fullfør bilhjulbalansen. Begge kan forhindre ujevn slitasje.
Sommerdekk brukes alltid om sommeren og sommerdekk brukes alltid om vinteren. Fordi det fungerer bedre i miljøet.
Ikke løp med ulovlig mønsterdybde. Den lovlige mønsterdybden i Storbritannia er 1,6 mm. Folk som kjører dekk under 1,6 mm kan straffes med 3 straffer og en bot på 2500 GBP. Alt dette skyldes at dekket mister sin bremseevne bak 3 mm slitebanen. Videre har de mistet evnen til å spre vann i kanalene. Derfor er det farlig å kjøre på dekk med en slitebane mindre enn 3 mm.